By: zam and ina

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]
Sunday, 6-Sep-2009 22:58 Email | Share | | Bookmark
outing...

Hujung minggu sepanjang bulan puasa nie papa suh mama duk opis buat keje dari duk umah ..... or gie jln penat plak bulan puasa baik mama buat keja mana tahu insyallah dpt ilham boleh balik malaysia awal .... . So bila mama gie school papa le kena handle 2d dan menyediakan makanan berbuka ... Sejak duk perantauan nie .. hampir 80% kerja memasak papa dah ambik alih .. bahkan lebih sedap dari mama diakui oleh mama (or mama malas masak tu puji lebih... ) .. tak masak le utk org lain hanya untuk family aje ... jika jemput org mkn mama le yg masak papa tolong aje...



Hari Sabtu tak kemana lepas anto mama bawak 2d shopping brg keperluan ke kedai cina kat beeston pastu lajak ke Attenborough Nature Centre (http://www.attenboroughnaturecentre.co.uk/) lupa bwk camera ... sebelah chilwell retail park aje tmn nie....



Hari Ahad biasa le mana lagi lepas anto mama ke carboot ... dan balik ... ptg masa ambik mama bawa 2d jln tmn lepas seahari duduk rumah









Monday, 31-Aug-2009 22:03 Email | Share | | Bookmark
daddy day care ...

Cuti hujung minggu yg pjg kali ini ( sabtu ahad isnin) tak kemana hanya di rumah melayan 2d. Mama ke school kerana ... 16 Sept 2009 merupakan review utk thn ke-3, mm supervisor mama nie very particular setiap thn nak review nak jaga quality dan tgk perkembangan. mm Reviewer siap cakap tak perlu tp supervisor suh proceed gak so .. insyallah papa tahu mama mampu .... so sbtu - isnin 8am - 5pm mama kena siapkan draf report ..... dan papa pula sepanjang tempoh tu kena jaga 2d masak kemas rumah .... letihnya ... daddy day care ......

Hari sabtu mama drive keta sendiri pastu papa rasa boring kat rumah ....
Hari ahad papa hantar mama seawal 8am dan lepas tu apalagi terus ke carboot byk hasil hari ini hehe then ke ASDA beli brg keperluan


daniyal dah pandai smile bila pdg camera tapi siap senget tu yg tak paham ....


kat rumah duk gaduh ngan kakak .....




Hari isnin lewat lepas anto then lepas tu jln kat taman walloton park lepas daniyal tertido dlm keta terus balik rumah .. petang boring so decide bawa 2d ke city naik tram lepas zohor. sambil tunggu mama nak balik we all spend time pusing and lepak kat city...

Kebetulanan ada sambutan ... (tak sure) byk permainan apa lagi mia nak main semua....





balik dari city 2-2 2d tido dlm keta .... ambik mama terus balik..

so mama kata report dah siap cuma dan proof read esok dan bagi 2nd supervisor semak ..
good luck mama ... love u ..

to damia minggu ni sekolah buka semula selepas cuti pjg (summer break) lega.. di sini bebudak boring kalau cuti laebih suka sekolah ... hakikat disini tiada kerja sekolah tiada beg berat dan most of time diorang enjoy playing ....

to daniyal back to nursery ... mmg rasa patut hantar sebab sekarang waktu dia explore dan bermain kdg tak larat nak layan atleast kat sana byk xtxt ...

so daddy day care close will open next break ....


Wednesday, 19-Aug-2009 12:34 Email | Share | | Bookmark
Damia 6th Birthday

22 ogos tarik lahirnya tapi sambutan diawalkan kerana akan puasa.. sambutan yg tidak dirancang sama sekali. Pada jumaat sebelum birthday papa 14.8 mulanya nak combine je sambutan antara kami tapi ... kesian pulak




Without any doubt we've told some of our friends that we're going to have a private party for Damia this year. But as a parent we all tak sampai hati tengok dia celebrate her birthday without her close friends. By using Tinkerbell from Disney character as the party theme, we've organised this lovely party. Thanks to all her friends for coming and made her party as a wonderful fairy party.

Persiapan hanya dibuat pada hari khamis dan alhamdulillah semua barang yg di tempah sampai pada hari jumaat dari baju sampai aksesori party... semua online ...




persedian rumah pula berlarutan hingga 2 pagi .... ngantuk amat ....
pastu seawal 6 pgi mama memulakan menu utama nasi ayam.. (takde gambo) ..
dan papa sediakan tempat kat luar supaya bebudak boleh main - face painting dan lepak2 ...

Tinkerbell ...







dgn kawan2




ramai rupanya berbakat ...




waktu ni dah tak jadi tinkerbell ... mia dah panas dan tak selesa so tukar baju acara yang di tunggu ..



hadiah dari papa, mama dan daniyal..

kepada kawan terima kasih kerana memeriahkan fairy birthday party ..
thanks forr all the present (tiada dlm gambar)


Friday, 14-Aug-2009 22:48 Email | Share | | Bookmark
Papa Birthday ...

Today is papa birthday, tak buat apa2 sambutan cuma meraikan antara kami sekeluarga dan tambahan pulan ada plan nak buat mkn2 lusa untuk dami birthday yg akan di awalkan takut minggu depan puasa.. so hari ini kecilan sahaja ahad nanti mkn2 besar untuk kawan .. eat all u can ....








Sunday, 9-Aug-2009 13:36 Email | Share | | Bookmark
Makan-makan..

Ahad pula kami rancang makan-makan untuk meraikan mereka yg akan balik kemalaysia K.Yati-Abg Bahar, Hisyam Royal, Midon-Dalina, dan Zul BNM- K.reen. Jemputan diawalkan pada pukul 11.00 pg kerana kami ada jemputan pula pada petang nya ..hehe anyway thank everybody .. moga jumpa lagi kat malaysia...




Seawal 6 pagi mama dah menyiapkan hidangan mask lemak labu, ayam goreng berempah, ulam, dan turkish delight - apple tea.




next event : papa birthday-14.8 and mia birthday-22.8


[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net