By: zam and ina

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Friday, 9-Apr-2010 13:20 Email | Share | | Bookmark
Spring.........



Spring Time... masa yg di tunggu2, dimana bunga akan kembang, matahari bersinar, siangnya pjg.. so byk xtvt outdoor dpt dibuat. Tapi kebanyakkan masa spend without mama sebab 90% masa setiap hari berada di school untuk menyiapkan kerja supaya ON TRACK ... papa doakan semuanya berjalan lancar..... AMIN

Anyhow- papa still bawa 2d outing ... sekarang daniyal dah pandai main scooter....
so lepas balik 5.30pm ambil mia dan daniyal papa bawa diarng ke Jubilee Campus untuk main scooter....






-koleksi gambar -
antara xtxvt lain yg dibuat jln2 wallaton


bagi mkn itik di Jubilee








jln2 Main Universiti
kali ini mama ikut...






semenjak major pembendahan pada bulan akhir bulan 11 yg lalu, membawa perubahan yg positif kepada daniyal ....
' he will be like normal little boy after this...' itulah kata dr. selepas pembedahan itu dan alhamdulillah daniyal membesar dan aktif sekarang.....
tiada lagi muntah, letih dan biru ditangan ...


Friday, 26-Mar-2010 15:23 Email | Share | | Bookmark
Day 2 .. Amsterdam

Bangun subuh terus bersiap kerana kapal hampir berlabuh di EURO PORT Rotterdam,

Sampai sahaja hampir 6 buah transfers coach menunggu untuk membawa kami ke Amsterdam, perjalanan hampir 1 jam....

Sampai sahaja kami diturunkan di Central station dalam pukul 10.30pg, dan bas akan mengambil semula ditempat yg sama bermula jam 4.00pm .

Papa dah book tour bus dan boat untuk jln amsterdam, so kami tak le penin nak pikir pegi mana. Cari tempat check-in bus tak jauh dari tempat drop... so bermula tour kami dgn bus...







Selepas hampi 1 jam berpusing dgn bus kami sambung tour dgn boat pula tapi sebelum tu kami pegi jln2 sekitar


Bandar yg menjadikan basikal antara pengangkutan utama, dimana2 saja ada basikal. Ada undung2 khas untuk pembawa basikal, jika apa berlaku pembawa basikal diutmakan





Lepas sejam berpusing dgn boat kami pun terus menanti bus untuk membawa kami ke feri





.. next weekend break .. tunggu..


Thursday, 25-Mar-2010 16:15 Email | Share | | Bookmark
Weekend Break... Amsterdam

Kami ke Amsterdam, dengan ferry dari Hull ke Rotterdam. Percutiaan pendek hanya 2M1H, dimana malamnya berlayar diatas kapal besar yg lengkap dengan pelbagai kedai2 bebas cukai manakala siangnya kami jalan Amsterdam.

Pada hari khamis selepas mengambil damia dari sekolah kami pun bertolak ke Hull, dimana perjalanan hanya mengambil masa 1 jam 20 minit. Sampai di Hull dalam pukul 3.00 pm masih terlalu awal, jadi kami singgah dulu jln2 ke THE DEEP.


Hampir sejam berlegar didalam, daniyal sungguh exited... papa fishh......

Jam hampir pukul 5.00 ptg, kami terus ke terminal utk check in, inilah tempat tido kami, selesa sgt dan cabin kami menghadap laut tapi tak nampak apa2 sebab gelap. yang pasti bilik air pun dalam cabin .



Sampai cabin terus mkn, doa makan damia di aminkan oleh adikya

oleh kerana daniyal suka menonton Something Special, kena lah bawa kemana saja dia akan duduk diam walau dah berapa kali ulang....

lepas mkn kami jln2 atas kapal.....



Friday, 12-Mar-2010 12:11 Email | Share | | Bookmark
Happy Birthday .. mama...



Sambutan seecara kecil-kecilan di hadiri kawan-kawan dan pada masa yang sama meraikan Dr. Izan yg baru sahaja lepas vivanya minggu lepas.

Daniyal pada waktu ini dah tido, itulah kebiasanya balik dar nursery dalam kereta minum susu sampai rumah dah tido... keletihan bermain agaknya....


thanks kepada kwn yg hadir......

Dr Izan...

sementara kaum hawa berborak di belakang kaum adam dgn xtxt bolanya....
Quote:
khairi.. nanti aku cari controller lain ...


Sunday, 7-Mar-2010 22:45 Email | Share | | Bookmark
Weekend break .. part II

Eden Project, yg hanya 50 minit dari caravan... di mana kami dpt merasa suasana Rain Forest atau MALAYSIA....







aduh.. macam mana balik malaysia nanti.. tgh menjerit takutkan semut......










[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net