By: zam and ina

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]
Thursday, 2-Apr-2009 23:11 Email | Share | | Bookmark
Parent evening, damia school

Petang tadi papa dan mama pegi sekolah mia kerana ada "parent evening" dimana ibu bapa diberitahu kemajuan anak masing2. So perjumpaan kami pukul 5.05pm so petang papa minta off awal dan bawak daniyal bersama.






mia dgn guru kelasnya... ...


Thursday, 2-Apr-2009 22:36 Email | Share | | Bookmark
2d - damia & daniyal





daniyal semakin hari semakin 'comel' rasa ingin balik cepat je tiap hari nak main ngan yal dan kakaknya.. ".. mamaama ... papa.. " itulah jeritanya setiap kali disamping malah "..atak...." yg keluar dari mulutnya memanggil kakaknya damia

dah pandai panjat tangga tapi masih belum lulus jalan masih bertatih...








Monday, 30-Mar-2009 12:06 Email | Share | | Bookmark
Mundy Playcenter, Derby

Cuaca yang panas tapi sejuk.... . itulah cuaca britain, mulanya papa bersiap untuk rutin hujung minggu 'carboot'... tengah bersiap mama kata nak ikut... dan mencadangkan ke mana2 park. so papa tak gi carboot we are headed to Mundy Playcenter, Derby approx. 20 miniute drive from our home.


kami naik keretapi wap ke hujung park and berjalan balik ke tempat asal, sambil menikmati cuaca yg sangat selesa.





lepas tu jumpa tasik, dan mia dan mama paddling sekeliling tasik
papa duk tebing jaga daniyal.





Daniyal sungguh seronok bermain buaian hingga tidak mahu bangun dari situ,





sebelum balik mia request nak main keta sekali lagi ....


Friday, 27-Mar-2009 14:36 Email | Share | | Bookmark
Minggu yang memenatkan....

Mama off for a week to lancaster for course, so papa kena jaga 2d la.... Keadaan rumah hehehhe mama balik nanti tgk le.. kalau ambik gambo kang terkejut lak .. 'kemas' je. satu lagi biasa kalau papa kemas mama mesti kemas balik so papa tinggalkan untuk mama buat le. Nasib baik damia dah besar pandai tidy up lepas bersepah ....

Sepanjang minggu ni papa balik awal seawal 3.00pm hheeh sebab nak balik sebelum rush hour. Alhamdulillah dapat bos memahami, dia paham mama study and ada komitmen anak so if you ada apa2 just bincang aje ngan dia, so papa kata papa nak off sehari = 8 jam, dan distribute setiap hari 2 jam. biasa balik 5 ptg so awal 2 jam kul 3.00pm dah balik. bos kata "ok" so senang sikit.


siap bawak diorang shopping tu kat ASDA ....


biasa pepagi diorang bangun dulu, apa taknya kul 8.00mlm semua dah tido papa je yg tido lewat, so bila diorang bangun papa tido lagi. tu pun kena kacau ngan daniyal

dah la minggu nie papa sibuk sikit, nasib minggu ni ada staff teknikal sementara baru masuk so pass keje kat dia le... nak kena spend duit sebelum akaun tutup bulan 6 nie, spend for 4 room for conference looking for tendberg, compile order for 200 new pc, sampai pulak 6 new colour printer HP.. yg pening ada 186 pc leasing akan abih contract.. nak kena setlekan...dan kena siapkan performence review a.k.a SKT kalau kat malaysia.


yang pasti petang ni mama balik....


Tuesday, 24-Mar-2009 22:17 Email | Share | | Bookmark
Sahabat ....

Last weekend kami dilawati kawan papa masa zaman belajar UTM dulu, housemate. Errazuddin datang bersama isteri Linda menaiki AirAsia.. Everybody can fly..... betul dan tepat slogan tu... so PAPA menjadi tourist guard bagi mereka sepanjang dua hari disini sebelum ke PARIS, dan seterusnya ke SWISS

Mia teman papa, mama tak ikut sebab sejuk sangat kat luar dan next week mama kena ke Lancaster, takut daniyal meragam demam susah pulak papa nak jaga.









Ahad mama dan papa bawa mia pi park main roller skate, baru belajar tu main atas rumput. Member papa pegi Manchester naik keretapi malam baru balik.



[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net