By: zam and ina

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]
Thursday, 7-May-2009 06:15 Email | Share | | Bookmark
day 4 : to Nottingham from IoW

Feri kami sebenar pukul 11.30am, sekali lagi kami decide check-in awal so kami ambil feri 9.30am dan sampai awal unt ronda2 soton lagi...






Setelah puas jln2 soton kami terus menuju satu lagi tempat untuk terapi minda, Bicester Village , oxford. 2 km nak sampai jln jem rupanya semua org menuju ke situ..


Sunday, 3-May-2009 21:39 Email | Share | | Bookmark
Day 3 : tour Iow

Godhill - Ryde - Shaklin - Bembridge

Hari ini kami pusing belah timur iow,













Saturday, 2-May-2009 20:38 Email | Share | | Bookmark
Day 2 : Tour IoW

Yarmouth - Alum Bay - Fresh Water - Brightstone - Ventnor - Sandown - Shaklin

Pulau IoW ikutkan sehari habis pusing, dari satu bandar ke bandar tak jauh dlm 15 miit je drive. Daniyal pagi tu dah ok, so siapkan 2d dulu pastu bawak main kat tama dulu, semantara mama bersiap


Yarmouth:

Bandar kecil sibuk dgn kenderaan pegi dan balik melalui WightLink, kawasan persisiran yg tidak sibuk waktu itu, kami rehat sekejap sebelum ke Alum Bay





Alum Bay:




Fresh Water:



Friday, 1-May-2009 11:49 Email | Share | | Bookmark
Day 1 : to Isle of Wight


isle of Wight - our anniversary holiday

Sempena ulangtahun-ke 7 yg jatuh pd bulan may - 26.5, kami bercuti ke pulau Isle of Wight selama 4 hari 3 mlm. So habis setiap bandar kami jelajah pengalaman yang menarik.. nanti update lagi....
Sejak dari semalam mama sibuk memasak bekalan untuk dibawa bercuti antara menu yg mama sediakan adalah ayam percik, ayam masak merah dan ayam masak kicap dan ayam goreng (semua ayam heheh ) semua menu dibekukan kedalam peti ais dan akan dipanaskan bila nak mkn.
Tempat penginapan kami sekali lagi static caravan self catering so senang nak masak. Seawal 5 am mama2d dah bangun menyediakan makanan untuk dibawa, masa ni papa masih tido yele driver nak kena driver 4 jam mesti kena rehat yg cukup
Sepanjang perjalanan cuaca mendung, tapi ramalan menyatakan cuaca panas selama 2-3 hari so bagus untuk kami, kami bertolak dari rumah dalam 9.00am dan sampai kira 1.00 pm di Southampton sebelum menyeberang selat solant dgn Red Funnel. Feri kami jam 5.30ptg so kami jln2 Soton.


Walau tak minat bola kami pegi juga ke Southhampton FC .....



selepas tu jam masih awal so kami decide untuk check in awal dan kami naik feri 3.30 tambahan masa ni daniyal tak berapa sihat suhu bdn naik , nasib ada bawak temp suhu, cold fever dan yang penting asam jawa heheeh untuk masak tapi rendam airnya basahkan daniyal dan alhamdulillah suhu turun ada ketika hampir 39....


Perjalanan dgn Red Funnel mengambil masa 45 minit dan 40 minit lagi untuk sampai ketempat bermalam kami di Shaklin




ini lah rumah rehat kami selama 4 hari 3 mlm ..... 3 bilik, 2 bilik air - selesa ...




bila check-in damia dah tak duk diam tapi kami tak leh kemana sebab daniyal tak sihat so lepas lapkan daniyal dengan air asam jawa papa bawa le damia main kat park betul2 depan caravan kami so dapatlah damia bemain puas lari2 kesana kemari... mlm tu suhu daniyal naik turun... dan terus turun alhamdulillah ...



Tuesday, 21-Apr-2009 11:06 Email | Share | | Bookmark
Helwa NMC dirumah

Minggu ni mama rajin sikit menawarkan diri untuk host helwa satu aktivti mingguan untuk wanita berkumpul berbincang dan kenal2 lebih dekat serta membaca yassin. Kali ni mama nak demo maskkan laksa pahang dan bubur nasi McD.


so in dia host kali ni, damia jadi host menguruskan rakan sebaya main kat laman belakang lupa nak snap. papa pasang tent so diorang lepak kat luar senang mama kat dalam.




helwa yg hadir bersama juadah masing.


membaca yaasin



demo masakkan bermula





[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net