By: zam and ina

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 14-Jul-2009 21:06 Email | Share | | Bookmark
3rd day



hari ini tak kemana2 mama present paper pukul 1.30pm so pagi mama attend aje, so papa jaga 2d.

Ptg lepas semua bgn dari tido kami keluar mencari mkn, berdekatan hotel tak jauh sebrenag jalan aje...#



selepas tu jln2 sekitar hotel, pool tu la papa bawa 2d mandi ada indoor dan outdoor sejuk....


dipamer di kawasan hotel ...

our dinner ....


Tuesday, 14-Jul-2009 13:28 Email | Share | | Bookmark
2nd Day



Hari ni mama bz ptg so pagi keluar jln sarapan dan lunch. ke Istanbul Cevahir shopping complex.... dlm 5 minit dari hotel bila jln2 sana rasa mahal je brg padahal sama macam malaysia, dah biasa kat UK kot aduh.. camna le balik malaysia nanti... contoh susu YtL 40, kat uk 7 pound je ... so kesimpulan balik uk nanti shopping le sebelum balik malaysia....


sampai aje kat pintu masuk terpandang iklan KFC, apalagi terus cari untuk sarapan...
setelah hampir 3 thn asyik SFC pakistan aje... pastu sebelum balik beli pulak burger king



tujuan keluar pun lebih kepada nak beli brg keperluan mkn cam susu roti dan lain2 sementara tu pusing keliling dulu sebelum balik hotel



Ptg papa bawak 2d main pool mama gie kerja.... esok mama present so tak kemana..
hari rabu plak kami akan jln2. dah book private tour kami sekeluarga je, senang sebab susah masalah bahasa better ada org guide.


Sunday, 12-Jul-2009 12:24 Email | Share | | Bookmark
Istanbul, Turkey

Setelah sekian lama membuat persiapan akhirnya harinya tiba untuk kami sekeluarga ke Istanbul Turkey. Tujuan utama adalah kerana mama akan present paper di 2009 Summer Computer Simulation Conference (SCSC’09), July 13-16, 2009, Istanbul, Turkey Grand Cevahir Hotel and Convention Center Istanbul, Turkey. So kami tambah lagi 2 hari untuk jln2 sekitar. Flight kami pada jam 0655 12.07.2009. Sementara meununggu pagi kami tidur di trevelodge terminal 5 dan seawal 0400 kami pergi ke Qpark for long stay park, dan mereka hantar kami ke terminal 3.(kami drive keta sendiri dan tinggal seminggu di sana so bila balik mereka akan jemput dan sediakan kerete kami, senang jimat kos)









perjalanan mengambil masa 3 jam sampai pukul 1030 tapi turkey awal 2 jam so 1230

Sampai saje terus keluar terdengar nama dipanggil rasa macam nama kami aje.. heheh mmg betul ramai sgt yg beratur so kami lewat keluar, so transport ke hotel semua dah di urus so tak risau sgt. mereka dah tunggu dan bila kami sampai terus bawa kami ke hotel.
pemanduan belah kiri rasa pelik sikit tapi lajunya dia bawak, dah la line putih tak de macam kat india, siap main hon aje... pergh taak berani kalau suh drive...



sampai hotel terus check in , terkejut tgk rate satu mlm 300 euro, sebab conference rasanya dpt murah. so kemas brg dan perut rasa lapar.. bersiap utk keluar jln2 cari mkn...


kawasan sekitar hotel adalah kedai mkn masalah bahasa plak... main bahasa isyarat ..aduhh... so mkn le chiken kebab.. lupa ambik gambo....


Friday, 10-Jul-2009 13:58 Email | Share | | Bookmark
@ Gleindfield Hospital, Leicester

 
 
 
View all 6 photos...


hari ini ada appoinment setelah 6 bulan lamanya jarak appoinment yg lepas. Melihat perkembangan daniyal. makin aktif, comel, bijak, hensemmmm , dan macam2.



dr. berpuas hati perkembangan daniyal dengan berat pada hari ini 9.75kg dan 73cm tinggi, '... we wait until 12 kg and i will discuss our further plan this wendesday for daniyal ....' itulah kata dr Leanage yg menjadi consultant kami. dr yg pangkat macam datuk kepada daniyal yg cukup prihatin. Bertanyakan dimana kakaknya hari ini... Damia ke sekolah seperti biasa .





Monday, 6-Jul-2009 13:16 Email | Share | | Bookmark
Pick You Own : PYO

Sekarang dah musim buah ...ry , so semua farm PYO dah open untuk public. Sepertti biasa le ahad papa ingat nak ke Carboot pastu mama kata nak picking so google internet jap so decide to go to Wymeswold Lodge, Narrow Lane, Wymeswold, Loughborough, Leicestershire, LE12 6SD
dalam 20 minit perjalanan dari rumah.


farm buka kul 10am kami sampai 10 minit awal so tunggu kat luar jap, bila dah masuk kami dpt park depan pintu masuk bila nak keluar kereta penuh sampai kejalan utama dengan cuaca panas..


mama ngan mia je yg petik papa kena jaga daniyal sebab tido...






kat rumah buat smoothy sedap...


ni plak PYO @ McD hehehe



[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net